Moire, blotches, image artifacts...

The place to post and discuss images. And the ways to postprocess them.
Post Reply
Paul F
Posts: 3
Joined: 30.07.2011 05:13

Moire, blotches, image artifacts...

Post by Paul F »

Hello

I've only just downloaded Helicon Focus/Remote and am getting VERY mixed results. I shot a stack last night of my computer desk using a Canon 7D + Tokina 11-16mm f2.8 ultrawide, set at 11mm @ f8, and was pretty impressed with the results.

Today I've just shot the "Hallway" stack with exactly the same set-up, and the result is a disaster. There are moire/blotches/digital artifacts all over the entire image, and the area to the right, the reflection of my computer desk and the window behind it in a full-length mirror, is simply a mess.

Does anyone know what's happening here?

Thanking you in advance
Paul
Hallway e-mail.jpg
Hallway e-mail.jpg (254.56 KiB) Viewed 7401 times
Paul F
Posts: 3
Joined: 30.07.2011 05:13

Re: Moire, blotches, image artifacts...

Post by Paul F »

Okay, it would appear the problem was with me. When I shot the original Stack I left the camera on Aperture Priority, so the shutter speed was variable.
I shot it again today and set the camera to manual, with an aperture of f8 and shutter speed of 1/40th of a second; the result, no artifacts, including the reflected PC and window! :)
User avatar
Stas Yatsenko
Posts: 3850
Joined: 06.05.2009 14:05
Contact:

Re: Moire, blotches, image artifacts...

Post by Stas Yatsenko »

Yes, the problem was with brightness too different between shots.
Post Reply