Problem with OpenCL

Announcement of new releases, bugs, support, suggestions
Post Reply
Jim Fandango
Posts: 9
Joined: 05.01.2018 16:01

Problem with OpenCL

Post by Jim Fandango » 25.05.2019 11:42

Hi,
I am using HF 7.5.4 with OpenCL on a Radeon 590.

Now reproducible during batch processing (F7) the first 1 or two images/stacks are damaged. If I run stack interactively everything is fine, if I disable OpenCL everything is fine.

The visual problem is always the same ( see attachment for same stack one time with next time without OCL ).
I guess it needs also to be the initial run ( first batch run of splitted stacks after restart)

Jim

Jim Fandango
Posts: 9
Joined: 05.01.2018 16:01

Re: Problem with OpenCL

Post by Jim Fandango » 21.06.2019 09:19

In the meantime damaged images are occurring both in manual and batch runs equally distributed.
Not every image is damaged but now and then ( ~3 out of 10) - but only with OCL!

Any idea how to fix that ?

Jim

User avatar
Catherine
Posts: 386
Joined: 29.04.2019 22:38

Re: Problem with OpenCL

Post by Catherine » 29.06.2019 22:28

Can you please try enabling "Fail safe mode" in the Helicon Focus preferences -> Performance, does it make any difference?
Could you please contact us at heliconsoft@gmail.com and send a set of files we can use to try reproducing the error?

Jim Fandango
Posts: 9
Joined: 05.01.2018 16:01

Re: Problem with OpenCL

Post by Jim Fandango » 31.10.2019 17:11

so today I finally did a test with "Fail safe mode" on and off.
And it seems to make a difference.

CL on / FS off -> initial run produces damaged image (rerunning same stack is fine) reproducible ( upper part (varying) from ~10 to 50% is damaged)
CL on / FS on -> works ( at least on the 2 manual runs)
CL off -> works

so it definitly has nothing to do with the images you chose - it is somehow related to the graphics card/CL initialization
( some buffer that seems not to be initialized)

kr
Jim

Jim Fandango
Posts: 9
Joined: 05.01.2018 16:01

Re: Problem with OpenCL

Post by Jim Fandango » 03.11.2019 23:09

Just tested with provided beta version 7.6.0.
FS mode off - OCL on.
problem seems to appear not as often as in 7.5.x but it did...
running the same manual stack again without any changes works fine!
See corrupt file in attachments.

Post Reply